Книги и главы книг
Permanent URI for this collection
Browse
Recent Submissions
1 - 5 of 265
- ItemНачертательная геометрия(КАТУ им. С.Сейфуллина, 2022)В учебном пособии представлены основной теоретический материал, некоторые графические задания, а также образцы выполняемых работ с методическими указаниями по их выполнению и семестровых графических задачи по начертательной геометрии. Учебное пособие предназначено для студентов инженерно-технических специальностей КазАТУ им.С.Сейфуллина, изучающих курс начертательной геометрии в объеме действующих типовых учебных программ.
- ItemСызба геометрия(С.Сейфуллин атындағы Қазақ агротехникалық университеті, 2022)ЖОО əзірленген оқу құрал студенттерді графикалық білім берудің қазіргі проблемаларында жөн таба білуге үйретеді. Оқу құралының айрықша ерекшеліктері: курсты толық қамту, қарапайымдылық, баяндау қолжетімдігі мен көрнекілігі. Сызба геометрия төмендегідей бөлімдерден тұрады: проекциялау əдістері; нүкте мен түзу сызық проекциялары; қисық сызық пен жазықтық проекциялары; беттер проекциялары; сызбаны түрлендіру тəсілдері. Осы бөлімдерді толық меңгерген студент өзінің ойлау қабілетін өрістете отырып, кеңістікте орналасқан нəрселердің кескіндерін салу, сызбадағы кескіндер арқылы жаңа бір нəрсені құрастыру жəне сызбадағы түрлі есептерді шығару мəселелерінен мол мағлұмат алады. Оқу құрал жоғары оқу орындарының студенттеріне арналған.
- ItemБалық өнімдерінің технологиясы(С.Сейфуллин атындағы Қазақ агротехникалық университеті, 2022)Оқу құралында балық және балық өнімдерінің түрлері мен сапалық құрамы, балық еттерін өндеу, сақтау технологиялары, қойылатын стандарт талаптары, балық етінен дайындалатын өнім түрлері, балық өндірісінде технологиялық процесті ұйымдастыруды, шикізатын сақтау және тасымалдау шарттары, шикізаттың негізгі компоненттері жөнінде материалдар берілген. Сонымен бірге студенттерге арналған пысықтау сұрақтары мен тест сұрақтары, тәжірибелік сабақтар берілген. Ұсынылып отырған оқу құралы «Ет және ет өнімдері технологиясы» білім беру бағдарламасына сәйкес даярланған. Жоғары және орта оқу орындарының студенттеріне технолог, ет өндірісі саласында жұмыс істейтін кәсіпкерлердің пайдаланылуына арналады.
- ItemКесу теориясы, кескіш кұралдар және жабдықтар(С.Сейфуллин атындағы Қазақ агротехникалық университеті, 2021)Оқу құралы 6В07104 - "Технологиялық машиналар және жабдықтар", 6В07105 - "Механикалық инженерия" мамандығы бойынша техникалық факультет студенттеріне арналған "Кесу теориясы, кескіш кұралдар және жабдықтар" пәнінің типтік бағдарламасына сәйкес әзірленген.
- ItemЗертханалық практикум кесу құралдары мен жабдықтар(С.Сейфуллин атындағы Қазақ агротехникалық университеті, 2021)"Кесу теориясы, кесу құралдары және жабдықтары" пәні бойынша зертханалық практикум 6В007105-"Механикалық инженерия", 5В072400- "Технологиялық машиналар және жабдықтар"мамандықтары студенттеріне арналған типтік бағдарламаларға сәйкес әзірленген. Зертханалық прктикум құрылғының қысқаша мазмұны, кесу құралдарының мақсаты мен қолданылуы (кескіштер, фрезалар, бұрғылар, бұранойғышытар және т.б.) бар. Зертханалық практикум студенттерге арналған, оқытушылар мен инженерлік-техникалық қызметкерлер үшін пайдалы болуы мүмкін.