Книги и главы книг
Permanent URI for this collection
Browse
Browsing Книги и главы книг by Subject "азық құрамы"
Now showing 1 - 2 of 2
Results Per Page
Sort Options
- ItemМал азықтандыру және азықтандыру сапасын бағалау(С.Сейфуллин атындағы Қазақ агротехникалық университеті, 2015) Омарқожаұлы, Н.; Абдрахманов, С.Анықтамалық құралда мал шаруашылығының жемшӛп қорын құрайтын азықтардың химиялық құрамы мен қоректілігі, дайындау мен сақтау технологиясы, сапасын бағалау әдістері мен мал азықтандыруға мөлшерлеп жұмсау нормалары мен рациондарының құрылымы берілген. Мал азығына қойылатын ветеринарлық˗санитарлық талаптар талданып, мал түлігін суару мен азықтандыруда сақталуға қажет зоогигиеналық параметрлері келтірілген.
- ItemМал азықтандыру пәнінің практикумы(С.Сейфуллин атындағы Қазақ агротехникалық университеті, 2018) Омарқожаұлы, Н.; Омарова, Қ.Практикумда мал азығының химиялық құрамын анықтау әдістері мен қоректілігін есептеу әдістері келтіріліп, мал азығын жіктеу, дайындау мен сапасын бағалау жолдары берілген. Мал түліктері мен үй құстарының қоректік мұқтаждықтарын анықтап, азықтары мен азықтық қосындылардан азықтандыру рациондарын құрастыру жолдары көрсетілген. Құрылған рацион құрылымы мен қоректілігін бағалап, тиісті қосындылармен толықтыру көзделген.